top of page

Bruiloft Trends 2024

De eerste week van januari 2024; tijd voor een nieuwe blog en het kan bijna niet anders dan dat deze gaat over de trends voor 2024 (en 2025). Trends gaan (gelukkig) echt wel langer mee dan een jaar, en ook de trends van de afgelopen jaren blijven we terugzien. 


Waarom bruiloft trends?

Net als een thema, geeft een trend houvast. Met houvast of een rode lijn is het makkelijker keuzes te maken. Dit leren Mandy en Michelle van FBLS Weddings je ook in hun workshop 'Creëer je droombruiloft’ die binnenkort zowel online als fysiek gaat plaatsvinden. Voor sommige is het kiezen van een trend of thema heel makkelijk, anderen hebben hier iets meer moeite mee. Maar wat zijn de trends dan?


Minimalisme

Je herkent het misschien wel uit interieur trends maar de minimalistische trend zet zeker ook door in bruiloften land. En met minimalistisch bedoelen we dan zeker niet dat er bijvoorbeeld geen styling is, maar wel dat er duidelijke keuzes worden gemaakt in bijvoorbeeld een bepaalde kleur of bepaalde bloem. Wel is het vaak zo dat een minimalistische bruiloft ook een hele intieme bruiloft is, een trend die we al sinds C* terug zien komen en blijft. Het minimalistische zie je ook zeker terug in de trends in bruidsjurken, in de basis een minimalistische jurk kan ook een statement jurk worden door bijv. Een pofmouw of een one-shoulder. Voordeel is dat je er als bruidspaar onwijs uitspringt ten opzichte van je styling. We like! 


Duurzaamheid 

Een mooie match met het minimalisme maar toch ook weer anders is de duurzame trend die we echt steeds meer terugzien. Het is al jaren zo dat lokale producten een rol spelen en met een intiem gezelschap kies je al snel voor kwaliteit boven kwantiteit. Maar durf je ook te kiezen voor een volledig vegetarisch of veganistisch menu? En koop jij je pak of jurk tweedehands of ga je voor een gehuurd exemplaar?


Out of the box

Tot slot onze persoonlijke favoriet, namelijk een bruiloft waarbij alles kan en alles mag (hallo droombruiloft!) en die draait om kleur! De colour blocking is hier een variant van, en heeft vaak een linkje met vintage zoals in handwriting (komt toch dat duurzame aspect ook weer terug). Maar out of the box ga je niet alleen in kleur, maar ook bijvoorbeeld in je jurk-keuze. Want waarom moet het een jurk zijn, een jumpsuit of two-piece al eens overwogen? En what about de slip dress (met split) of een korte jurk? Bij out of the box kan het allemaal. 


Zo kregen we tijdens onze workshop bij Koonings als antwoord op de vraag ‘hoe zie jij je droombruiloft’ van een dame in de zaal het antwoord “Geek Chique” - hoe out of the box durf je te gaan? Een super tof thema waar ze door middel van onze DIY Weddingplanner mee aan de slag kunnen. Van de locatiekeuze tot styling en van passende leveranciers tot de ceremonie. 


De planner is uit te breiden met een live-dag op zondag 4 en zondag 25 februari in Zuid-Limburg. Meer informatie of direct inschrijven? Ga naar de website van FBLS Weddings en kies voor ‘Droombruiloft’ in het menu. bottom of page